Kategóriák
Egyéb kategória

Bemutatkozás

SOK SZERETETTEL ÜDVÖZLÜNK A
POÉTA IRODALMI PORTÁLON!

Sziasztok!

Köszönöm, hogy évek óta ilyen sokan vettek részt a Kortárs Magyar Irodalom Kiadó, valamint a KMI-Verslista irodalmi társaság által kií­rt pályázatokon!

Várjuk a további pályázatokat idén is!

A pályázatainkkal kapcsolatban érdemes havonta ellátogatni a PÁLYÁZATOK oldalra, ahova mindig feltesszük a friss kií­rásokat (illetve ahova a beérkező í­rások és az eredmények is felkerülnek).

Pályázatainkkal kapcsolatban a következőkre szeretnénk a figyelmet felhí­vni:
Lesznek ingyenes, bekerülési dí­jas illetve nevezési dí­jas pályázataink is – ugyanúgy ahogy eddig is voltak.
Ami új: bekerülési dí­jas pályázatunk már nem csak a Magánkozmosz c. antológiánál lesz, hanem pl. folyóiratos, v. PDF-es megjelenésnél is…

Ingyenes pályázatnál többnyire csak az első 3 helyezett írás kerül kiadásra valamelyik KMI-Verslista által kiadott kiadványban… Minden beérkező írás viszont felkerül a poeta.hu portálra. A beérkező írásokból előfordulhat, hogy később válogatunk még megjelenésre…

Nevezési díjas az a pályázat, ahol minden beérkező írás után a pályázati kiírásban megírt összeget kérjük. Ilyenkor több tagú SZAKMAI zsűri pontoz minden beérkező írást, és a pontok összegzése után kialakult sorrend számít majd a megjelenésnél. Tehát nem minden írás kerül megjelenésre (de minden beérkező írás felkerül a poeta.hu honlapra). Ezeknél a pályázatoknál minden esetben azért van nevezési díj, hogy a beérkező írásokból valami kézzel fogható kiadvány (pl. könyv, folyóirat, CD….) születhessen. A nevezési díjakból befolyó összes pénz a kiadvány megjelenésére fordítódik (többnyire ezt még ki is kell egészíteni….)!

A nevezési díjas kiadványokba a kiadvány szerkesztője korlátozott számban megjelentethet – méltányossági alapon – ingyenesen is színvonalas írásokat.

Bekerülési díjas az a pályázat, ahol a bekerülési díjnak megfelelően a beküldött írás biztosan megjelenik az adott kiadványban. Ilyen eddig a minden évben megjelenő Sodrásban ill. Magánkozmosz c. antológiánk volt. Ehhez hasonlóan folyóiratos megjelenésre is kiírunk ilyen bekerülési díjas pályázatokat. Ennél a típusnál az a lényeg, hogy van egy meghatározott paraméter (oldalszám, szakasz…) aminek megfelelően van egy meghatározott bekerülési díj/összeg. A beérkező írásokat a kiadvány szerkesztője elolvassa, és ha nem talál abban sértő, jogszabályba ütköző, provokatív… stílust, vagy ha a beérkező írás színvonala nem túl gyenge… akkor az adott írás megjelenik. A bekerülési díjat a szerkesztő visszajelzése után kell befizetni (tehát csak olyan írás után, ami meg fog jelenni!). Viszont a díjat a meghatározott határidőig, a kiadvány nyomdába adása előtti időig be kell fizetni. Ha az összeg nem érkezik be a megadott időre, akkor az adott írás kimarad a kiadványból.

Ebben az esetben a pályázatban meghatározott pld.számot a szerző ingyen kap a kiadványból (ez mindig minimum 1 pld.).

A beérkezési díjakból befolyó pénz a kiadvány megjelenésére fordítódik itt is!

A bekerülési díjas kiadványokba a kiadvány szerkesztője korlátozott számban megjelentethet – méltányossági alapon – ingyenesen is színvonalas írásokat.