Sok szeretettel üdvözlünk a
folyóirat honlapján!

Ezen a helyen - amit a Kortárs Magyar Irodalom - Barátok Verslista csoport üzemeltet - helyet biztosítunk az Irodalom Feketén-Fehéren c. irodalmi folyóirat elektronikus változatának.

A Vizuális Pedagógiai Műhely BT. 2009. január 1-től irodalmi folyóiratot indít.
A folyóirat címe: Irodalom Feketén-Fehéren.

A folyóirat A5-ös méretű, 40 oldalas. A belső oldalak és a borító is fekete-fehér.

A folyóiratba várjuk írók és költők jelentkezését. A 40 oldalból 1-2 (A5-ös) oldalnak a jelentkező szerző (irodalmi kör) bemutatkozásának kell lennie, a fennmaradó oldalakon pedig az illető (irodalmi kör) saját írásai jelennek meg.
A hátsó borítóra majd egy portré fotót várunk a szerzőről (illetve egy csoportképet az irodalmi kör tagjairól). Ez nem fekvő hanem álló kép kell hogy legyen - l. mintát.

MINDEN folyóiratszám EGY szerzőt (vagy EGY irodalmi kört) mutat majd be! 

A folyóirat 200 pld.-ban jelenik meg, ebből a szerző (irodalmi kör) 120 pld-t, a Vizuális Pedagógiai Műhely (mint kiadó) 80 pld-t kap meg ingyen.  (A VPM a saját példányiból  1-1 pld-t ingyen ad azoknak, akik az adott szám megjelenésekor tagjai a Verslistának.)

A folyóirat megjelenése 70 ezer Forintba kerül. Ez tartalmazza a nyomtatott folyóirat szerkesztését és lektorálását; valamint a netes változat elkészítését, feltevését a Poéta Portálra! ....

A folyóirat lapindítási engedéllyel (KÖH 163/0064/1/2009) és ISSN számmal (ISSN 2060-5854 - nyomtatott; ISSN 2060-7814 - online változat) is rendelkezik.
A nyomtatott folyóirat elektronikus változata felkerül az internetre is, ide a Poéta Irodalmi Portálra. Minden folyóiratszámot nyelvi lektor fog átnézni, a folyóiratban az ő általa javasolt változat fog bekerülni, az fog nyomtatásban is és elektronikusan is megjelenni.
A kiadvány pdf formátumban is letölthető lesz. A honlapról a folyóiratszámok kizárólag folyóirat szerkesztőjének engedélyével módosítható/törölhető. A pdf változat a Vizuális Pedagógiai Műhely BT. engedélyével jelenhet meg más helyeken. 

A folyóiratba szeretettel várunk mindenkit akik foglalkoznak pl. versek, novellák, mesék, stb. írásával - és szeretnék saját írásaikat nyomtatott folyóiratban illetve interneten is viszont látni. Várjuk saját kiadvánnyal nem rendelkező irodalmi körök/társaságok jelentkezését is!

Ajánljuk ezt a megjelenési módot magán ill. egyéb eseményekre is, mint pl. születésnap, irodalmi esten való szereplés... alkalmából...

Ha érdekel a fenti lehetőség, akkor kérlek írj egy levelet a folyoirat@poeta.hu e-mail címre! (Kérlek csatolj egy kb. 40 db A5-ös oldalnyi anyagot a fentieknek megfelelően bemutatkozással együtt, Times New Roman betűvel, 12-es betűmérettel, normál margókkal, szimpla sorközzel, egy hasábos tördelésben) 

A folyóirat átfutási ideje kb. 2 hónap.

Az internetes közlés és a pdf terjesztésének joga minden esetben a VPM-é, mint kiadóé.


Várjuk a jelentkezéseteket!

Baranyai Attila a folyóirat alapítója

A folyóirat számai: 

0. WEBES MINTA TERV

2009/01. BODÓ CSIBA GIZELLA

2009/02. GERE IRÉN

2010/01. R VITÁL MÁRIA

2011/01. VASI SZABÓ JÁNOS ÉS SZABÓ  MÁRTON

2012/01. KAUER CSILLA MÁRIA

2013/01. ELEK KATALIN

2014/01. LÁM ETELKA

2015/01. DOBROSI ANDREA

2016/01. VARGA KATALIN

2017/01. JALCS IRÉN

2018/01. KUTASI H. KATALIN